Ma – vrij 08:30 – 17:30

HTR Rubber en Foam – Interview met Petra Vermeulen en Ferry van de Pasch

KLANTVERHAAL

Ferry van de Pasch en Petra Vermeulen
Logo HTR Rubber en Foam
Petra Vermeulen & Ferry van de Pasch
CFO & CEO
Van verwarmingsketels tot auto’s, van airco’s tot stofzuigers: je zou het misschien niet verwachten, maar in bijna alle producten zit rubber of foam verwerkt. Dit is precies waar HTR Rubber en Foam in gespecialiseerd is. In samenwerking met ProfLease heeft HTR geïnvesteerd in een nieuwe vacuümvormmachine om nog beter en efficiënter te kunnen produceren. In dit interview vertellen Petra Vermeulen (CFO) en Ferry van de Pasch (CEO) meer over de organisatie. We zoomen in op hun markt, hun onderscheidende vermogen, en bespreken waarom ze hebben gekozen voor een leaseoplossing van ProfLease.

In het kort

Even voorstellen…

Bij HTR Rubber en Foam, opgericht in 1953, draait alles om maatwerk en kwaliteit. Deze visie wordt gedeeld door Petra Vermeulen en Ferry van de Pasch, twee sleutelfiguren binnen het bedrijf. Petra werkt sinds elf jaar bij HTR als financieel directrice en is daarnaast verantwoordelijk voor procesoptimalisatie en kwaliteitsmanagement. “Mijn rol omvat het verbeteren van administratieve processen en digitalisering,” vertelt Petra.

Ferry van de Pasch, die sinds 2005 bij HTR werkt, houdt zich voornamelijk bezig met de commerciële kant van het bedrijf. “Verkopen is mijn ding,” benadrukt Ferry. “Met passie en gedrevenheid voor het vak help ik klanten met hun vraagstukken.” Hij voegt eraan toe dat hij samen met Petra en Thomas Luiten, die de operationele taken op zich neemt, de algemene leiding van het bedrijf vormt. “We hebben een platte organisatie waar directe en open communicatie centraal staat,” legt Ferry uit.

Een kijkje in de wereld van rubber en foam

HTR opereert in de rubber- en foamindustrie, een sector die cruciaal is voor tal van toepassingen in verschillende markten. “Rubber en foam zijn veelzijdige materialen die gebruikt worden in een breed scala aan producten, van automobielonderdelen tot industriële toepassingen,” legt Ferry uit. “Onze producten zijn vaak verborgen componenten die essentieel zijn voor de functionaliteit van het eindproduct.”

“Wat ons onderscheidt, is onze maatwerkbenadering,” vertelt Petra. “We hebben geen standaard producten op voorraad. Alles wat we maken is klantspecifiek en ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van elke klant.” HTR biedt een breed scala aan productietechnieken, zoals extrusie, spuitgieten, en thermovormen. “Onze one-stop-shop filosofie betekent dat we in staat zijn om verschillende productietechnieken en materialen te combineren om tot de beste oplossing voor onze klanten te komen,” zegt Ferry.

De producten van HTR vinden hun weg naar verschillende industrieën. “We leveren veel aan de automobielindustrie, maar ook aan de HVAC-industrie (Heating, Ventilation, Air Conditioning), de bouwindustrie en de medische sector,” vertelt Petra. “Onze klanten variëren van OEM’s (Original Equipment Manufacturers) tot systeemleveranciers, en we streven ernaar om maximale toegevoegde waarde te bieden in onze producten.”

De klantvraag en het proces staan centraal bij HTR

Een van de belangrijkste factoren die HTR onderscheidt, is hun procesgerichte benadering en teamwork. “Bij elke klantvraag stellen we een projectteam samen dat bestaat uit mensen van sales, R&D, en productie,” legt Ferry uit. “Iedereen, ongeacht positie, heeft zijn rol en verantwoordelijkheid in het team. Dit zorgt voor een efficiëntere en kwalitatief betere offerte en een betere voorbereiding op mogelijke problemen.”

HTR Ferry van de Pasch vertelt

Ferry benadrukt het belang van deze aanpak door een anekdote te delen: “Bij ons kan zelfs de projectleider mij, als directeur, vertellen wat ik die dag moet doen. Het gaat erom dat we allemaal in dienst staan van het proces en het belang van de klant. Als er een project is, dan is de projectleider de chef, ongeacht hun positie in de hiërarchie. Dit zorgt ervoor dat we snel en effectief kunnen reageren op klantvragen en problemen kunnen oplossen voordat ze zich voordoen.”

Wij streven alleen maar naar langdurige relaties

Met een indrukwekkende geschiedenis en een sterke focus op kwaliteit en maatwerk, is HTR een toonaangevend bedrijf in de rubber- en foamindustrie. “Wat wij vandaag verkopen, willen we de komende tien jaar elke maand opnieuw verkopen,” benadrukt Ferry. Deze lange termijn visie is kenmerkend voor de duurzame relaties die HTR opbouwt met hun klanten.

Trots op de relatie met DAF trucks sinds 1953

HTR is bijzonder trots op hun langdurige samenwerking met DAF Trucks. “DAF Trucks is onze oudste klant en we hebben als vendor altijd een A-rating van hen gekregen,” vertelt Ferry. “We hebben een duurzame relatie opgebouwd en streven ernaar om dezelfde hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te bieden aan al onze klanten. Daarom zijn er net als DAF trucks meerdere klanten waar we sinds jaar en dag een duurzame relatie mee hebben opgebouwd.”

Op de vraag hoe ze ervoor zorgen dat HTR langdurige klantrelaties weet te behouden vult Petra aan: “We gebruiken geavanceerde software en digitale tools om alle aspecten van onze processen te monitoren en te optimaliseren. Dit helpt ons niet alleen om fouten te minimaliseren, maar ook om snel en effectief te reageren op eventuele problemen die zich voordoen. Onze klanten waarderen deze toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid, wat blijkt uit onze hoge klanttevredenheid en langdurige relaties.”

Focus op kwalitatieve producten

Ferry vervolgt: “Hoewel we misschien wereldwijd niet de goedkoopste leverancier van rubber en foam lijken, leveren we producten hoge kwaliteit, op het moment dat de klant het wenst, in de juiste verpakking en geengineerd in de juiste specificaties (fit for use), in de meest optimale productietechniek (we bieden er meerdere) en ook ontworpen met het oog op een snelle en poka yoke montage. Uiteindelijk zijn we daarmee juist voordeliger voor onze klanten, omdat er nagenoeg geen foutieve producten in ons productieproces voorkomen. Stilstand kost geld, en door onze hoge kwaliteit besparen onze klanten op de lange termijn kosten. We leggen onze klanten uit dat investeren in kwaliteit zich terugbetaalt door betrouwbaarheid en dat je uiteindelijk het meest voordelig uit bent.”

Kwaliteitsborging is een cruciaal onderdeel van HTR’s werkwijze. “We hebben een uitgebreid kwaliteitsmanagementsysteem geïmplementeerd, gebaseerd op internationale standaarden zoals ISO 9001 en IATF 16949,” legt Ferry uit. “Dit systeem zorgt ervoor dat we consistent producten van hoge kwaliteit leveren. Elke stap in ons productieproces wordt nauwlettend gecontroleerd en gedocumenteerd. Onze technische support en R&D-afdeling werken continu aan verbetering en innovatie, wat ons helpt om aan de strenge eisen van onze klanten te voldoen.”

Een maatwerk machine vraagt om een maatwerk leaseoplossing. De persoonlijke benadering en de snelheid van handelen maakten echt het verschil.

Het belang van innovatieve machines in de organisatie

Innovatie en investeringen in machines zijn cruciaal voor het succes van HTR. “In 2008 begonnen we met het testen van driedimensionaal vervormen van schuim met 3D-technieken zoals thermovormen,” zegt Ferry. “We hebben veel uren en middelen geïnvesteerd om deze techniek te perfectioneren.” Dit leidde tot de aanschaf van verschillende persen die nu 16 uur per dag draaien.

HTR Petra Vermeulen en Ferry van de Pasch 2

Recent heeft HTR geïnvesteerd in een nieuwe vacuümvormmachine. “We wilden een machine die precies aan onze behoeften voldeed,” legt Petra uit. “Daarom werkten we nauw samen met de leverancier om een maatwerk machine te bouwen.” Deze nieuwe machine heeft de productiecapaciteit en efficiëntie van HTR aanzienlijk verbeterd.

Waarom hebben jullie gekozen voor lease?

HTR koos ervoor om de nieuwe vacuümvormmachine te leasen, een beslissing die hen veel voordelen biedt. “We wilden niet onze financiële middelen vastleggen in een grote investering die mogelijk niet direct rendement zou opleveren,” legt Petra uit. “Door de machine te leasen zorgen we ervoor dat inkomsten en uitgaven meer synchroon lopen, en we hebben kunnen investeren in een machine die volledig voldoet aan onze wensen en behoeften.”

Daarnaast speelden strategische overwegingen een belangrijke rol. “We kozen uiteindelijk voor leasing omdat het ons de mogelijkheid gaf om flexibel te blijven en onze financiële ruimte te behouden voor andere investeringen,” zegt Ferry. “Door te leasen kunnen we snel inspelen op marktvraag en onze productiecapaciteit verhogen zonder ons zorgen te maken over onze cashflow. Dit stelt ons in staat om onze positie in de markt te versterken en beter te concurreren. Het geeft ons daarnaast de ruimte om te investeren in andere delen van ons bedrijf, wat essentieel is in een dynamische markt.”

Waarom de keuze voor ProfLease?

HTR kwam bij ProfLease terecht door een combinatie van online onderzoek en aanbevelingen van andere bedrijven. “We hebben verschillende partijen vergeleken en ProfLease sprong eruit door de snelle en gedetailleerde reacties,” zegt Petra. “Vanaf het eerste contact hadden we het gevoel dat jullie begrepen wat we nodig hadden. Jullie vermogen om snel en accuraat antwoorden te geven, hielp ons om met vertrouwen beslissingen te nemen. Het hele proces, van het eerste contact tot de uiteindelijke overeenkomst, verliep soepel en efficiënt.”

Samenwerking HTR en ProfLease

Een maatwerk machine vraagt om een maatwerk leaseoplossing

“Ralf was altijd beschikbaar voor vragen en advies,” benadrukt Petra. “Dit was cruciaal voor ons, vooral omdat we een maatwerk machine wilden leasen die specifieke vereisten had. Jullie rol hierin heeft ervoor gezorgd dat de lease tot stand kwam. Een maatwerk machine vraagt om een maatwerk leaseoplossing. De persoonlijke benadering en de snelheid van handelen maakten echt het verschil.”

Onafhankelijk van de bank

“Door te leasen buiten de bank om, konden we ook een zekere onafhankelijkheid bewaren,” vervolgt Ferry. “Omdat de lease buiten de reguliere bankfaciliteiten blijft, geeft dit ons meer vrijheid om te reageren op nieuwe kansen en uitdagingen. In een markt die constant in beweging is, is deze onafhankelijkheid erg belangrijk.”

“We zijn zeer tevreden met onze keuze voor ProfLease,” concludeert Petra tenslotte. “Jullie hebben ons echt geholpen om onze doelen te bereiken en onze productiecapaciteit te vergroten. Het leasen van de nieuwe machine heeft ons niet alleen geholpen om onze operationele efficiëntie te verbeteren, maar heeft ons ook de flexibiliteit gegeven om te kunnen investeren in verdere groei en innovatie.”

Anderen bekeken ook:

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en krijg van Bram de laatste kennisartikelen, klantverhalen en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.