Ma – vrij 08:30 – 17:30

Bos Machines – Interview met André de Vroom

De klantgerichte service van ProfLease, waaronder het persoonlijk bezoeken van klanten, sluit naadloos aan bij ons streven naar topkwaliteit service bij Bos Machines.

Bos Machines onderscheidt zich in de Nederlandse maakindustrie als vooraanstaand ontwerper en bouwer van CNC-houtbewerkingsmachines, transportsystemen en geavanceerde automatiseringsoplossingen, specifiek gericht op de behoeften van de timmerindustrie. André de Vroom, gestart als hulpmonteur in 1989, is sinds 2016 commercieel directeur bij Bos Machines en stuurt het bedrijf met vastberadenheid en een heldere visie op innovatie en kwaliteit. Dit artikel duikt dieper in op wat Bos Machines drijft, onderzoekt de huidige trends en ontwikkelingen in de sector en belicht hoe de samenwerking met ProfLease bijdraagt aan het bieden van oplossingen aan hun klanten, om zo hun groei en succes te faciliteren.

In het kort

  • Bos Machines is een vooraanstaand fabrikant van CNC-houtbewerkingsmachines, transportsystemen en automatiseringsoplossingen, gespecialiseerd in de timmerindustrie.
  • De samenwerking met ProfLease maakt het voor Bos Machines mogelijk om maatwerk leaseoplossingen te bieden, waardoor klanten gemakkelijker kunnen investeren in geavanceerde machines.
  • De persoonlijke benadering en snelle respons, zijn belangrijke argumenten voor Bos Machines om te kiezen voor de samenwerking met ProfLease.
Ralf Timmers

Ook samenwerken met ProfLease? Wij staan voor:

Bos Machines door de jaren heen: van tweedehands machines reviseren tot hun eigen BMH-lijn

Gelegen in het hart van Nederland, heeft Bos Machines zich ontpopt als een vooraanstaande leverancier en bouwer van CNC-houtbewerkingsmachines, transportsystemen, en geavanceerde automatiseringssystemen, die zich voornamelijk richten op de timmerindustrie. “Onze focus ligt op het bedienen van klanten zoals timmerfabrieken, bouwbedrijven, en aannemers, die gespecialiseerd zijn in het vervaardigen van massieve houten ramen, deuren en kozijnen,” legt André de Vroom uit. Met trots voegt hij eraan toe, “Onze slogan ‘100% made in Holland’ is meer dan alleen woorden; het is een belofte van kwaliteit, innovatie, en duurzaamheid.” André benadrukt ook hun streven naar lokale samenwerkingen: “We proberen onze toeleveranciers binnen een straal van 50 kilometer te vinden.”

Bos Machines 100% made in holland

Het bedrijf, dat ooit klein begon met het reviseren van gebruikte machines, heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt. “Alles draaide om service,” zegt André, “en vanuit die basis hebben we ons ontwikkeld tot een organisatie die bekend staat om haar technische kennis en de hoge waarde die gelegd wordt op kwaliteit en service.” Tegenwoordig telt Bos Machines ongeveer 50 fulltime medewerkers.

Een kroon op het werk van hun jarenlange ervaring en expertise is de ontwikkeling van de eigen BMH-lijn. “Deze lijn vertegenwoordigt hetgeen van wat wij als Bos Machines kunnen bieden: hoogwaardige, op maat gemaakte houtbewerkingsmachines. Ze voldoen precies aan de behoeften van onze klanten en staan voor Nederlandse duurzaamheid en innovatie,” vertelt André trots.

Welke trends zie jij binnen de timmerindustrie en hoe spelen jullie hier op in?

Een belangrijke trend is automatisering van processen, mede veroorzaakt door de krapte op de arbeidsmarkt. Het is erg moeilijk om goed personeel te vinden, maar ook om die voor langere tijd te behouden. Aangezien werkgevers niet of minder afhankelijk willen zijn van hun personeel is automatisering dé oplossing en dat is Bos machines op het lijf geschreven.

“We zien ook een duidelijke trend richting meer fabrieksmatige productie. Het werk verschuift van de bouwplaats naar de fabriek, wat aanzienlijk bijdraagt aan de reductie van CO2-uitstoot en stikstofemissies.” Hij legt uit dat prefab bouw, waar elementen zoals wanden en daken vooraf in de fabriek worden geproduceerd, steeds populairder wordt. “Bij Bos Machines spelen we hierop in door automatiseringsoplossingen te bieden die niet alleen efficiënter zijn maar ook de schaarste aan technisch personeel kunnen opvangen,” voegt hij eraan toe.

Wat is duurzamer, hout of kunststof?

“Maar,” vervolgt André, “een van de meest interessante discussies gaat over de keuze tussen houten en kunststof kozijnen.” Hij maakt een sterk punt: “Hout is de enige grondstof die zichzelf kan herstellen en duurzaam gewonnen wordt uit onder andere kweekbossen.”

Hij confronteert de misvatting hoofd: “Veel mensen denken dat houten kozijnen minder duurzaam zijn, maar dat is niet waar. Ze worden niet gemaakt van hout uit oerbossen maar uit bossen die speciaal voor dit doel worden gekweekt. Naast dat het een duurzame keuze is, biedt hout esthetische en kwalitatieve voordelen die je met kunststof simpelweg niet hebt. Kunststof, gemaakt van olie, kan niet gerepareerd worden zoals hout. Daarbij komt nog dat houten kozijnen een karakter en warmte aan een gebouw geven die kunststof niet kan evenaren.”

De overname van H&M houtbewerkingsmachines als logische vervolgstap

André vervolgt enthousiast: “Met de recente overname van H&M Houtbewerkingsmachines, zetten we een grote stap voorwaarts, vooral op het gebied van prefab. H&M is gespecialiseerd in houtskeletbouw, wat perfect aansluit bij onze visie en de huidige trends in de industrie.”

Hij legt uit dat deze strategische zet Bos Machines niet alleen in staat stelt om hun productaanbod te verbreden, maar ook hun marktpositie significant te versterken. “Deze overname biedt ons een unieke kans om onze vleugels internationaal uit te slaan,” voegt André toe, zijn enthousiasme duidelijk merkbaar. “Door onze krachten te bundelen, versterken we onze positie in de markt voor houtskeletbouw en kozijnen aanzienlijk. Samen met H&M zijn we beter uitgerust om toekomstige uitdagingen en kansen aan te grijpen, vooral op internationaal niveau.”

100% made in Holland, 100% focus op kwaliteit en service

“Bij Bos Machines gaat het niet alleen om de verkoop van machines. Wij verdiepen ons echt in wat onze klanten nodig hebben en bieden hen op maat gemaakte oplossingen.” Deze persoonlijke benadering en de wens om nauw samen te werken met hun klanten vormen de basis van hun succes. “Ons doel,” vervolgt André, “is om ondernemers niet alleen te voorzien van wat ze nodig hebben, maar hen ook te adviseren over hoe ze hun operaties efficiënter en winstgevender kunnen maken.”

Bos Machines André de Vroom machine service en kwaliteit

Hij legt verder uit: “Onze klanten weten dat ze op ons kunnen rekenen voor snelle en betrouwbare ondersteuning. Dat is een van de redenen waarom ze naar ons overstappen en bij ons blijven. Deze aanpak, waarbij persoonlijke service en kwalitatief hoogwaardige producten samenkomen, onderscheidt ons in een competitieve markt.”

Klantrelaties versterken door proactief lease aan te bieden

André legt uit hoe essentieel een goede leasemaatschappij is voor hun bedrijfsmodel. “Het is logisch dat we naar leaseoplossingen kijken, gezien de hoge kosten en complexiteit van onze machines. Veel bedrijven kunnen én willen deze niet uit eigen middelen aanschaffen,” zegt hij.

“Door leasing standaard op te nemen in onze offertes bij grotere investeringen,” legt André verder uit, “spelen we actief in op de financieringsbehoeften van onze klanten. Klanten vragen zich altijd af hoe ze de financiering voor een machine gaan regelen; door hier proactief op in te spelen bieden we een extra service die sterk gewaardeerd wordt door onze klanten.”

Bos Machines Andre de vroom in gesprek met Ralf Timmers

De kracht van persoonlijk contact

“Wat onze klanten bijzonder waarderen aan onze samenwerking met ProfLease, is de persoonlijke benadering. Jullie gaan altijd op bezoek bij de klant. Dit directe contact creëert een band van vertrouwen en toont aan dat jullie niet zomaar een leasemaatschappij zijn, maar een partner die meedenkt. Dit niveau van service sluit perfect aan bij de kwaliteit van dienstverlening die wij onze klanten willen bieden,” aldus André.

Een partner die luistert en snel reageert

De samenwerking met ProfLease heeft voor Bos Machines goed uitgepakt. André waardeert vooral de directe communicatie en snelle respons: “Als ik een mail stuur, krijg ik meestal dezelfde dag nog een antwoord. Dat is voor mij heel belangrijk.” Deze effectieve communicatie helpt Bos Machines om flexibel te blijven en snel te handelen, wat essentieel is in de snel veranderende markt.

André benadrukt ook het belang van persoonlijk contact en vertrouwen in de relatie met een leasemaatschappij. “Het is belangrijk dat er een klik is met de leasemaatschappij. We moeten voelen dat ze echt betrokken zijn bij onze behoeften en ons niet alleen als een nummer zien. Dit persoonlijke aspect zorgt ervoor dat we ons ondersteund voelen in onze groeiambities en stelt ons in staat om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen,” concludeert hij tenslotte.

Realiseer meer omzet en marge met Vendor Lease van ProfLease.

Leasing creëert een lange termijnrelatie met uw cliënten met veel vervolgopdrachten. Wij nemen al het lease-werk voor u uit handen en dragen zorg voor een snelle betaling. Meld u direct aan als vendor of download onze Vendor Lease brochure voor meer informatie.

Charles Karsters ProfLease
Karlijn van Roy

Ook aan de slag met
ProfLease?

Neem dan contact met ons op. We horen graag hoe we u verder kunnen helpen.

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en krijg van Bram de laatste kennisartikelen, klantverhalen en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.