Ma – vrij 08:30 – 17:30

Paint It – Interview met Carlo van Gulik

Dankzij leasing hebben klanten een ruimer budget, wat leidt tot uitgebreidere en betere oplossingen passend bij hun behoeften.

Samenwerking ProfLease & Paint It
Carlo van Gulik, de algemene en commerciële directeur van Paint It, is al jaren een pionier in de wereld van lakken, lijmen en kitten. Samen met zijn technisch directeur, Bart Scholten, biedt het duo alles wat een spuiter nodig heeft, van eenvoudige disposables tot geavanceerde maatwerkoplossingen. Het bedrijf is al meer dan 10 jaar trotse distributeur van onder andere Graco spuit- en doseerapparatuur. In dit interview vertelt Carlo onder andere over de organisatie en hoe ProfLease bijdraagt aan hun verkoopproces.

In het kort

  • Paint It, geleid door Carlo van Gulik, is een expert in lakken, lijmen en kitten en distributeur van Graco-apparatuur.
  • Carlo benadrukt dat investeren in industriële automatisering noodzakelijk is mede ingegeven door de krapte op de arbeidsmarkt.
  • Door de samenwerking met ProfLease is investeren in nieuwe automatisering laagdrempeliger en eenvoudiger voor hun klanten.
Ralf Timmers

Ook samenwerken met ProfLease? Wij staan voor:

Paint It, ‘The Application Company’

Paint It, al meer dan een decennium de trotse Graco distributeur voor Nederland, staat bekend om zijn expertise in geautomatiseerd spuiten en doseren van lakken, lijmen en kitten. Als wereldwijde marktleider biedt Graco een breed scala aan producten, wat het aanbod van Paint It versterkt. Als System-Integrator beschikt Paint It over de unieke kennis en capaciteit om op maat gemaakte installaties te ontwerpen en produceren.

Met een toewijding aan kwaliteit gebruikt Paint It uitsluitend A-merk spuitapparatuur en robots. Hierbij adviseren ze klanten niet alleen productinhoudelijk maar gaan ze een stap verder en ondersteunen ze hun klanten op het  gebied van kwaliteitsverbetering, tijdsbesparing en milieuvriendelijke oplossingen.

Paint It is niet zomaar een bedrijf; het is dé applicatiespecialist. Waar dat uit blijkt, is de focus op ‘IT’ – een knipoog naar de digitalisering en de toekomst van de industrie. Carlo zegt daarover: “Dat is ook waarom we Paint ‘It’ heten. Het staat voor informatie technologie in onze oplossingen. Sturen op data is zowel voor ons als voor onze klanten van onschatbare waarde.”

De technische kennis is een belangrijk speerpunt

Wanneer er wordt gevraagd naar het unieke aspect van Paint It, dan antwoordt Carlo: “Onze technische kennis en de oplossingen die we bieden zijn altijd van hoge kwaliteit. We hebben een unieke combinatie van engineering, softwareontwikkeling en productcreatie in huis.” Deze expertise stelt Paint It in staat om klanten te voorzien van op maat gemaakte oplossingen die verder gaan dan alleen het leveren van een product. Het bedrijf zet zich in voor het handhaven van een hoog kennisniveau onder zijn medewerkers en biedt klanten uitgebreide trainingen aan, zelfs via Virtual-Reality.

Paint It uitleg isolatie

Wat zijn de ‘Paint It klanten’?

“Wij gaan voor de lange termijn en duurzame relatie met onze klanten. We streven ernaar om een samenwerking aan te gaan totdat iemand met pensioen gaat of zijn bedrijf verkoopt. Dat kan je alleen bereiken door je afspraken na te komen en kwaliteit te leveren in het productieproces,” benadrukt Carlo. “Wij doen niet mee aan de mentaliteit om een zo goedkoop mogelijk product te leveren en dan te doen alsof je kwaliteit levert. En als er dan wat misgaat de toeleveranciers de schuld geven. Dat doen we niet. We staan voor kwaliteit. Dat gaat niet alleen over de technische oplossingen die we bieden maar ook over de kennis en kunde van onze mensen.”

Waarom is industriële automatisering zo belangrijk volgens jou?

Carlo benoemt het belang van investeren in industriële automatisering. “Het leidt tot minder fouten, hogere reproduceerbaarheid en aanzienlijke kostenbesparingen,” legt hij uit. Door te automatiseren, kunnen bedrijven saai en repetitief werk elimineren en hun medewerkers in staat stellen zich te concentreren op meer waardevolle taken. “Een robot levert altijd hetzelfde resultaat, wat zorgt voor consistentie in het productieproces,” voegt Carlo toe. “Veel bedrijven zien hier dan ook de toegevoegde waarde van in. Maar waar men dan vaak afhaakt is de investering die ervoor nodig is.

“Wat kost een robot?” Deze vraag wordt vaak gesteld, maar het antwoord is niet zo eenvoudig als het lijkt. “In het begin kost een robot een enkele tienduizenden euro’s en tegen de tijd dat die werkt, dan kost diezelfde robot een veelvoud daarvan,” legt Carlo uit. Deze kosten zijn niet alleen voor de robot zelf, maar ook voor essentiële componenten zoals veiligheidshekwerk, softwareontwikkeling en geavanceerde sensoren. “En dat is dus precies de reden waarom wij lease aanbieden.”

Carlo van Gulik en Ralf Timmers Graco Reactor 3

Dankzij leasing hebben klanten een ruimer budget, wat leidt tot uitgebreidere en betere oplossingen passend bij hun behoeften.

Wij lopen weinig deals meer mis sinds we samenwerken met ProfLease

De samenwerking met ProfLease begon na enkele aanbevelingen en na het ervaren van gemiste kansen met klanten die eerst besloten te sparen voor hun investeringen in plaats van direct te investeren. “Problemen zijn alleen maar problemen wanneer er geen oplossing voor te verzinnen is,” stelt Carlo.

“Voor velen komt het investeringsbedrag als een schok, en reageren vervolgens dat ze het te duur vinden. Maar weet je wat duur is? Dat is een euro uitgeven aan iets wat niet rendeert,” benadrukt Carlo. “Het gaat niet om de initiële investering, maar om wat het op de eerste dag oplevert. Door de kosten te spreiden over maandelijkse leasebetalingen, wordt de financiële drempel aanzienlijk verlaagd en kan er vanaf dag één geld verdiend worden.”

“Door onze leaseopties merken we dat klanten bereid zijn om meer te investeren. Ze zien de maandelijkse kosten en voelen zich comfortabeler om extra opties toe te voegen. Dankzij leasing hebben ze een ruimer budget beschikbaar, wat leidt tot uitgebreidere en betere oplossingen passend bij hun behoeften.”

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is investeren in automatisering noodzakelijk

“Een goede spuiter is tegenwoordig niet meer te vinden. En als je er al een hebt gevonden, dan ben je maandelijks veel meer kwijt aan hem dan aan een robot. Voor een bedrag van slechts € 2.000 euro per maand komt tegenwoordig niemand meer opdagen. Maar voor dat geld heb je wel een geavanceerde robot tot je beschikking die niet ziek wordt, geen fouten maakt en ook nog eens overuren kan maken,” zegt Carlo, wijzend op het feit dat het inhuren van een goede spuiter veel duurder is dan het leasen van een complete spuit- of doseerinstallatie.

Samenwerking ProfLease & Paint It

Over de samenwerking met ProfLease

Na een prettig gesprek met ProfLease voelde de samenwerking goed en natuurlijk aan. Het resultaat? Een win-win situatie voor beide partijen. “De samenwerking met ProfLease bevalt tot nu toe perfect,” zegt Carlo enthousiast. “Het leasemodel is nu volledig geïntegreerd in hun verkoopgesprekken, en alle accountmanagers en vele klanten van Paint It zijn net als ik even enthousiast over de samenwerking met ProfLease.”

Leasing is tegenwoordig een integraal onderdeel van ons verkoopproces

Leasing is voor Carlo van Gulik en zijn team veel meer dan alleen een financiële oplossing; het is een integraal onderdeel van hun verkoopstrategie. “Het maakt het traject makkelijk,” legt Carlo uit. “Door klanten direct de netto maandlasten te presenteren, wordt de initiële schok van de totale kosten verzacht en meer gerelateerd aan de verhoging van de omzet. Wanneer klanten de maandelijkse kosten inzichtelijk hebben, zijn ze vaak bereid om meer te investeren en ook extra opties toe te voegen. Je ziet dat men ruimer een budget ter beschikking stelt wanneer er sprake is van lease,” merkt Carlo op.

ProfLease is sneller en heeft meer kijk op onze apparatuur dan een bank

De keuze van Paint It om samen te werken met ProfLease was niet zomaar een beslissing. Carlo legt uit dat de traditionele benadering van financiering via huisbanken vaak leidt tot vertragingen in het besluitvormingsproces en dat dit een van de redenen is waarom hij graag samenwerkt met ProfLease.

“Het verschil tussen ProfLease en de financiering bij een bank is voor ons heel groot,” benadrukt Carlo. “Dit verschil zit hem vooral in de snelheid en de manier van beoordelen. Banken vinden de op maat gemaakte oplossingen van Paint It vaak riskant, omdat ze de marktwaarde van de apparatuur niet goed kunnen inschatten. ProfLease daarentegen, biedt een snellere en effectievere aanpak, met een focus op klantontzorging.”

“Het traditionele idee van investeren is veranderd. Vroeger belde men de bank, besprak plannen en kreeg binnen enkele dagen een antwoord. Tegenwoordig krijg je niemand meer te spreken en moet je zelf online alles regelen, waardoor ondernemers in het MKB zich vaak alleen voelen in hun financiële beslissingen. ProfLease biedt daarentegen een oplossing voor deze uitdaging. ProfLease staat  , net als wij, naast de ondernemer. Ze willen ook de klant ontzorgen en meedenken in oplossingen. Meedenken in hoe iets wel kan, in plaats van hoe iets niet kan,” concludeert Carlo tenslotte.

Realiseer meer omzet en marge met Vendor Lease van ProfLease.

Leasing creëert een lange termijnrelatie met uw cliënten met veel vervolgopdrachten. Wij nemen al het lease-werk voor u uit handen en dragen zorg voor een snelle betaling. Meld u direct aan als vendor of download onze Vendor Lease brochure voor meer informatie.

Charles Karsters ProfLease
Karlijn van Roy

Ook aan de slag met
ProfLease?

Neem dan contact met ons op. We horen graag hoe we u verder kunnen helpen.

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en krijg van Bram de laatste kennisartikelen, klantverhalen en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.