Ma – vrij 08:30 – 17:30

Equipment Lease

Ontdek de voordelen van onze unieke specialisatie in Equipment Leasing

Equipment Lease
Wat is Equipment Lease

Wat is Equipment Lease?

Equipment Lease is een flexibele financiële oplossing waarmee organisaties toegang krijgen tot de nieuwste bedrijfsmiddelen, met uitzondering van auto’s, zonder de hoge kosten van aankoop. Deze vorm van leasing stelt bedrijven in staat om hun kapitaal te behouden en tegelijkertijd te profiteren van de nieuwste technologieën en bedrijfsmiddelen zoals productiemachines, bouwmachines, landbouwmachines en heftrucks.

Afhankelijk van het type bedrijfsmiddel zijn er verschillende lease oplossingen voor deze bedrijfsmiddelen, gebaseerd op twee leasevormen: financial lease en operational lease. 

Welke bedrijfsmiddelen kan ik leasen?

Door de jaren heen heeft ProfLease uitgebreide expertise en kennis ontwikkeld op het gebied van diverse categorieën equipment. Binnen de ProfLease Group specialiseren we ons in drie kerngebieden van bedrijfsmiddelen: digitale apparatuur, machines en medische apparatuur. Voor elk van deze equipmenttypen leveren we maatwerkoplossingen die variëren van financiële constructies op maat tot uitgebreide ‘As a Service’-modellen. Daarbij heeft onze zusteronderneming MediLease zich toegelegd op het leasen van medische apparatuur, terwijl Mastercom zich richt op de leasing van digitale apparatuur. Deze specialisaties stellen ons in staat om voor elk type equipment een optimale oplossing te bieden, afgestemd op de specifieke behoeften van onze klanten.

Machines die u kunt leasen

Waarom Equipment Leasing?

Pay as you earn

In tegenstelling tot koop zorgt u met lease dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen en dat u vanaf dag één geld verdient.

Behoud van werkkapitaal

Met Equipment Lease behoudt u uw werkkapitaal voor zaken als voorraad, betalingen aan leveranciers en personeel.

Tussentijds upgraden

U heeft de mogelijkheid om tussentijds equipment toe te voegen of te upgraden binnen de leaseovereenkomst.

De voordelen van Equipment Lease bij ProfLease

Vanaf dag één geld verdienen (pay as you earn)

Waarom wachten met investeren in uw nieuwe equipment? In plaats van eerst het benodigde bedrag te moeten sparen, kunt u direct van start door uw bedrijfsmiddelen te leasen. Het gaat niet om de initiële investering, maar om wat het op de eerste dag oplevert. Door de kosten te spreiden over maandelijkse leasebetalingen, wordt de financiële drempel aanzienlijk verlaagd en kan er vanaf dag één geld verdiend worden.

Optimaal behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om over werkkapitaal te beschikken. Waarom zou u uw cash vastzetten in apparatuur die in waarde afneemt, terwijl u dit ook voor zaken als voorraad, betalen van leveranciers en personeel kunt gebruiken? Met lease behoudt u uw werkkapitaal voor dit soort zaken. Onze facility lease gaat nog verder door alle facturen uit het investeringsproject namens u aan de leverancier(s) te betalen. Hiervoor hoeft u dus niet uw eigen werkkapitaal aan te spreken. Lees hier meer over onze Facility Lease oplossing.

100% financering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er normaalgesproken geen aanvullende zekerheden nodig.

Tussentijds upgraden

ProfLease begrijpt dat investeren in vernieuwing een must is en biedt daarom mogelijkheid om tussentijds apparatuur te upgraden. Als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie zodat uw uw organisatie met gelijkblijvende kosten altijd kan beschikken over ‘state-of-the-art’ equipment.

Houd kredietlijnen bij de huisbankier open

Een ander punt is dat een financial lease, omdat deze niet afgesloten wordt met de huisbank, niet ten koste gaat van de kredietcapaciteit bij de huisbankier. Daar blijft dus alle ruimte voor eventuele toekomstige leningen, zoals uitbreiding van het werkkapitaal of hypotheken.

Meer ruimte voor meer en betere opties

In tegenstelling tot koop heeft u met lease meer ruimte voor het kiezen van betere equipment met meer/betere opties. Omdat extra kosten marginaal doorwerken in de leaseprijs geeft dat extra comfort voor het afsluiten van een lease.

Waarom ProfLease?

Onafhankelijk

Bij ProfLease behoudt u de controle over uw aankopen, terwijl wij u, onafhankelijk van merken of financiële instellingen, ondersteunen met ons sterke partnernetwerk.

Persoonlijk advies

Waar u bij de leasemaatschappij van de bank zelf alles online moet regelen omtrent de lease, komen wij graag bij u langs om u persoonlijk te adviseren in een maatwerk leaseoplossing.

Maatwerk oplossingen

Maatwerk is bij ProfLease de standaard. Iedere investering en organisatie is uniek en daar hoort dus ook een unieke leaseoplossing bij.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Eurofins agro
Schuro interdesign

Veel gestelde vragen over Equipment Lease

In feite zijn er twee leasevormen mogelijk: financial lease en operational lease.

Het verschil tussen financial lease en operational lease is met name het eigendom. Bij een financial lease activeert u de investering op uw balans. U bent zowel economisch als juridisch eigenaar van de apparatuur. Bij een operational lease (huur) betaalt u voor het gebruik van de apparatuur. De leasemaatschappij is zowel economisch als juridisch eigenaar van de machine. 

Beide leasevormen hebben weer hun eigen voordelen. Met financial lease kunt u bijvoorbeeld investeringsaftrek claimen, terwijl operational lease lagere maandelijkse kosten met zich meebrengt. Afhankelijk van het object, de investering en uw organisatie kunnen we samen met u bepalen wat voor u de beste leaseoplossing is.

Om deze twee vormen heen hebben wij verschillende maatwerk leaseoplossingen gemaakt voor machines en digitale apparatuur. 

Voor machines bieden we de volgende oplossingen: Equipment Lease, Full Operational Lease, Facility Lease, Machine Change Option.

Operational leasen van equipment mag niet worden vergeleken met een operational lease als bij auto’s. Bij auto’s wordt met het woord “operational” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van equipment is dit niet het geval en wordt met operational lease huur bedoeld. De apparatuur is niet in uw eigendom en staat dus niet op de balans. U huurt deze van ProfLease en betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de apparatuur. Wel zijn er mogelijkheden om net als bij auto’s te kiezen voor een ‘full operational lease oplossing

Equipment Financial Lease is een financieringsovereenkomst waarbij de leasemaatschappij het (gehele) investeringsbedrag financiert en u als klant tegen een maandelijkse vergoeding de machine mag gebruiken. Bij deze leasevorm bent u als klant economisch eigenaar van de machine en komt deze op uw balans te staan. Dit heeft als voordeel dat u investeringsaftrek (KIA) kunt claimen. Aan het einde van de looptijd draagt de leasemaatschappij ook automatisch het juridisch eigendom aan u over.

Nee, operational lease is niet duurder dan financial lease. Een operational lease is vaak juist voordeliger dan een financial lease, omdat de leasemaatschappij een restwaarde inneemt en daardoor het maandbedrag lager uitvalt dan bij een financial lease.

Bij iedere nieuwe lease aanvraag doen we een financiële check. Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren.

Hoe kunnen we u verder helpen?

Laat u adviseren door onze expert

Meer weten over de mogelijkheden van Equipment Leasing? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Direct een lease aanvragen

Heeft u nieuwe equipment op het oog en wilt u deze in de lease onderbrengen? Vraag dan voor investeringen vanaf €10.000 direct uw lease aan.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.