Lasersnijmachine leasen?

U kiest de lasersnijmachine, wij regelen de financiering.

lasersnijmachine leasen

Waarom een lasersnijmachine leasen bij ProfLease?

Voorfinancieren van aanbetalingen

Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet vaak een aanbetaling gedaan worden aan uw leverancier. Als enige partij in Nederland kunt u deze bij ProfLease laten voorfinancieren.

Persoonlijk advies

Niet alleen de investering in een nieuwe machine is een strategische keuze, maar ook hoe deze gefinancierd wordt. Daarom komen wij graag bij u langs om een maatwerk leasevoorstel uit te werken.

Onafhankelijk

Door te kiezen voor ProfLease, gaat de lease niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden (verpandingen) vereist, zodat er extra kredietruimte overblijft voor bijvoorbeeld werkkapitaal.

Een lasersnijmachine leasen

Lasersnijmachines zijn machines die in een groot aantal industrieën wordt gebruikt voor het nauwkeurig snijden van materialen. De lasersnijmachine zendt een krachtige laserstraal uit om een specifiek ontwerp schoon te snijden of te ontwerpen zoals staal, kunststof of hout. De straal verbrandt, verdampt of smelt het overtollige product weg, waardoor een superieur afgewerkt ontwerp of rand overblijft.

Hoe werkt een lasersnijmachine?

Lasersnijden is een soort thermisch scheidingsproces. De laserstraal raakt het oppervlak van het materiaal en verhit het zo sterk dat het smelt of volledig verdampt. Zodra de laserstraal op één punt volledig in het materiaal is doorgedrongen, begint het eigenlijke snijproces. Het lasersysteem volgt de gekozen geometrie en scheidt het materiaal tijdens het proces. Afhankelijk van de toepassing kan het gebruik van procesgassen de resultaten positief beïnvloeden.

Waar wordt een lasersnijmachine voor gebruikt?

Een lasersnijmachine wordt vaak gebruikt in de machinebouw voor het nauwkeurig snijden van onderdelen van machines. Voor industriële toepassingen wordt een lasersnijmachine vaak gebruikt voor het snijden van constructie- en leidingmaterialen en vlakke plaatmaterialen zoals metaal. De CNC machine instelling kan ook worden aangepast om alle soorten ontwerpen op metaal, hout en kunststof te etsen of te graveren. Gespecialiseerde CAD-software (computer aided design) wordt gebruikt om de CNC te programmeren en te sturen voor het uitvoeren van de snij-, graveer- of etsspecificaties die nodig zijn voor het ontwerp. De grootte en capaciteit van de lasersnijmachine bepaalt of deze gebruikt kan worden voor kleinere of grotere productieprojecten.

Waarom een lasersnijmachine leasen?

Lasersnijmachines kunnen een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. Daarom is de vraag of het verstandig is om deze te kopen of te financieren middels een leaseconstructie. Een belangrijk voordeel van leasen is dat u geld achter de hand houdt als reserve of als werkkapitaal. Het geld wat u anders in de machine had geïnvesteerd kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet. Hieronder vindt u een aantal belangrijke voordelen van het leasen van een lasersnijmachine.

Enkele voordelen van lasersnijmachines leasen bij ProfLease

Vanaf dag één geld verdienen (pay as you earn)

Waarom wachten met investeren in uw nieuwe lasersnijmachine? In plaats van eerst het benodigde bedrag te moeten sparen, kunt u direct van start door uw lasersnijmachine te leasen. Het gaat niet om de initiële investering, maar om wat het op de eerste dag oplevert. Door de kosten te spreiden over maandelijkse leasebetalingen, wordt de financiële drempel aanzienlijk verlaagd en kan er vanaf dag één geld verdiend worden.

Meer ruimte voor meer en betere opties

In tegenstelling tot koop heeft u met lease meer ruimte voor het kiezen van betere lasersnijmachines met meer/betere opties. Omdat extra kosten marginaal doorwerken in de leaseprijs geeft dat extra comfort voor het afsluiten van een lease.

Optimaal behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om over werkkapitaal te beschikken. Waarom zou u uw cash vastzetten in een nieuwe lasersnijmachinedie in waarde afneemt, terwijl u dit ook voor zaken als voorraad, betalen van leveranciers en personeel kunt gebruiken? Met lease behoudt u uw werkkapitaal voor dit soort zaken. Onze facility lease gaat nog verder door alle facturen uit het investeringsproject namens u aan de leverancier(s) te betalen. Hiervoor hoeft u dus niet uw eigen werkkapitaal aan te spreken. Lees hier meer over onze Facility Lease oplossing.

Houd kredietlijnen bij de huisbankier open

Een ander punt is dat een financial lease, omdat deze niet afgesloten wordt met de huisbank, niet ten koste gaat van de kredietcapaciteit bij de huisbankier. Daar blijft dus alle ruimte voor eventuele toekomstige leningen, zoals uitbreiding van het werkkapitaal of hypotheken.

100% financering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er normaalgesproken geen aanvullende zekerheden nodig.

Tussentijds upgraden

ProfLease begrijpt dat investeren in vernieuwing een must is en biedt daarom de mogelijkheid om tussentijds uw lasersnijmachine te upgraden. Als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie zodat uw uw organisatie met gelijkblijvende kosten altijd kan beschikken over ‘state-of-the-art’ lasersnijmachines.

Veel gestelde vragen over een lasersnijmachine leasen

Lasersnijmachine leasen

Het aanvragen van een lease is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 10.000 exclusief btw.

Bij het aanschaffen van een nieuwe lasersnijmachine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de lasersnijmachine. Gebruikelijke looptijden voor lasersnijmachines zijn 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden.

Ja, bij ProfLease is dat mogelijk. We denken dan ook graag met u mee.

Hoe werkt leasen bij ProfLease?

ProfLease is een groep welke kan terugvallen op ruim 35 jaar ervaring. Wij zijn het boetique kantoor op het gebied van leaseoplossingen voor investeringen in machines. Wij komen bij grotere investeringen dan ook graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe lasersnijmachine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Financiële check

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren.

Ontvang een passend voorstel

Is er een positieve financiële grondhouding? Uiteraard komen wij u dan graag persoonlijk bezoeken om een maatwerk voorstel uit te werken zodat deze naadloos aansluit bij uw wensen en behoeften.

Bestel de machine

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur binnen het leasebudget bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw lasersnijmachine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Anne van driesten

Anne van Driesten, Directeur

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf

van driesten harskamp bouwbedrijf logo
“Voordat ik überhaupt antwoord kreeg van mijn huisbank, was alles met ProfLease al geregeld!”
BKL Engineering logo
Nijboer logo

Hoe kunnen we u verder helpen?

Laat u adviseren door onze expert

Ralf is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor lasersnijmachines. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Direct een lease aanvragen

Heeft u een lasersnijmachine op het oog en wilt u deze in de lease onderbrengen? Vraag dan voor investeringen vanaf €10.000 direct uw lease aan.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.