Ma – vrij 08:30 – 17:30

Leveranciers

Als bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij is ProfLease al jaren de partner voor leveranciers van equipment.

Kies voor synergie

De synergie tussen de ProfLease en haar partners is sterk en leidt tot mooie innovaties en verantwoorde groei van organisaties. Vendor Lease voegt waarde toe aan de machines die u verkoopt en zorgt voor hogere omzet en marge. Vele leveranciers van productiemachines, bouwmachines, heftrucks en landbouwmachines maken er daarom dankbaar gebruik van. Soms betreft het een investeringsproject van meerdere objecten, soms betreft het een afzonderlijke aanschaf van een nieuwe machine. U weet welke oplossing het beste aansluit bij de wensen en behoeften van uw cliënt. Daarom zit u achter het stuur en wij ernaast. We gedragen ons als partners en zijn beschikbaar op het moment dat u dat wenst.

Benieuwd naar alle voordelen van Vendor Lease van ProfLease? Lees dan hier verder.

Video afspelen

Behoud de regie over uw verkoopproces met ons online leaseportaal EnquireNow

Wij begrijpen dat het voor u belangrijk is om regie te behouden over uw eigen verkoopproces. Mede hierom hebben wij EnquireNow ontwikkeld: een online portaal voor al uw leaseaanvragen. Hiermee kunt u onder andere snel en eenvoudig een lease offerte genereren, zelfs aan tafel bij uw cliënt. Daarnaast heeft u een duidelijk inzicht in al uw lopende lease aanvragen, gesloten lease overeenkomsten en nog meer. Lees hier meer over de functies van EnquireNow.

Maar na het uitbrengen van de lease offerte nemen wij u al het werk uit handen om de lease rond te krijgen

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering. Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan het verzamelen van de UBO’s, ID-kaarten en paspoorten en zorgen dat de overeenkomst volledig wordt ondertekend. Bij ProfLease nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten.

Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiende afhandeling van de lease zorgen.

Leo Frijlink

Wilt u graag weten wat we voor u en uw cliënten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Maatwerk leaseprogramma’s voor leveranciers

Om het leaseproces zo efficiënt en snel mogelijk te laten verlopen, kunt u gebruik maken van EnquireNow. Voor investeringen tot € 250.000 heeft u direct toegang tot een lease offerte. Uiteraard kunt u ook voor grotere investeringen gebruik maken van EnquireNow, waarbij ProfLease samen met u een maatwerk leasevoorstel uitwerkt.

1
2
3
4
5
6

Vraag een lease aan

Wilt u voor uw cliënt een lease aanvragen bij de verkoop van uw apparatuur? Vraag (in EnquireNow) voor investeringen vanaf € 10.000 een lease aan voor uw cliënt.

Financiële toetsing

Heeft u een lease aangevraagd? Dan laten wij een financiële toetsing plaatsvinden op het KvK-nummer van de cliënt. Indien er uitslag is van de financiële toetsing, dan ontvangt u direct een melding.

Breng een lease offerte uit

In EnquireNow heeft u na het aanvragen van de lease direct toegang tot een offerte onder voorbehoud van krediet akkoord. Heeft u wel een krediet akkoord terug gekregen? Dan kunt u ook de lease offerte met krediet akkoord uitbrengen.

Opstellen lease overeenkomst

Gaat de cliënt akkoord met de lease offerte? Dan zal ProfLease rechtstreeks met de cliënt schakelen om de lease overeenkomst op te stellen en deze naar de cliënt versturen.

Lever de apparatuur

Hebben wij de lease overeenkomst ondertekend retour ontvangen? Dan sturen wij u een orderbevestiging. Dit houdt in dat er formeel besteld wordt en er geleverd kan worden.

Krijg snel uitbetaald

Indien uw cliënt heeft aangegeven de apparatuur volledig en in goede orde te hebben ontvangen, zal ProfLease zorg dragen voor een snelle uitbetaling.

Veelgestelde vragen

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 10.000 exclusief btw.

Dat hangt bijvoorbeeld af van het type apparatuur waarin u wilt investeren en uw huidige financiële positie. Gebruikelijke looptijden voor productiemachines zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden gebruikelijke looptijden. Bij uitzondering is een looptijd van 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. De cliënt kan tussentijds wel afkopen. ProfLease maakt dan voor uw cliënt een afkoopvoorstel waarbij de resterende termijnen in één keer worden afgekocht.

Het woord operationele lease is verwarrend. Bij auto’s wordt met het woord “operationele” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van bedrijfsmatige onroerende goederen wordt met operationele lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.

Bij de verkoop van uw machine kan het zijn dat u een of meerdere aanbetaling(en) wil ontvangen. ProfLease biedt uw cliënt de mogelijkheid om de aanbetaling(en) door ProfLease te laten betalen met onze Facility Lease. We stellen samen met de klant een aankoopbudget (faciliteit) op waaruit deze facturen betaalt kunnen worden. Daarnaast bieden wij bij grotere projecten ook de mogelijkheid om deelfacturen te verzamelen en aan u te betalen, welke wij vervolgens kunnen bundelen in één leaseovereenkomst. Zo bent u altijd verzekerd van een gegarandeerde en snelle betaling.

  • Controleer voor levering bij ProfLease Equipment of er een door de klant en ProfLease Equipment getekende leaseovereenkomst aanwezig is. Alleen dan kan ProfLease Equipment de aankoopfactuur in behandeling nemen;
  • De factuur dient op naam van ProfLease Equipment B.V. te staan met vermelding van de uiteindelijk klant;
  • Op de factuur dient een duidelijke objectomschrijving en prijsspecificatie vermeld te staan met daarbij vermelding van de bijbehorende serienummers;
  • U heeft de mogelijkheid om de facturen per e-mail te versturen naar: facturen@dev.proflease.nl;
  • ProfLease Equipment zal de betaling van de factuur verrichten nadat het acceptatieformulier voor akkoord door de klant is getekend en ontvangen. Het acceptatieformulier zal door ProfLease Equipment worden opgesteld;
  • Na betaling door ProfLease Equipment dient het eigendom van de apparatuur op ProfLease Equipment over te gaan.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.