CNC machine leasen?

U kiest de CNC machine, wij regelen de financiering.

cnc machine leasen

Waarom een CNC machine leasen bij ProfLease?

Voorfinancieren van aanbetalingen

Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet vaak een aanbetaling gedaan worden aan uw leverancier. Als enige partij in Nederland kunt u deze bij ProfLease laten voorfinancieren.

Persoonlijk advies

Niet alleen de investering in een nieuwe machine is een strategische keuze, maar ook hoe deze gefinancierd wordt. Daarom komen wij graag bij u langs om een maatwerk leasevoorstel uit te werken.

Onafhankelijk

Door te kiezen voor ProfLease, gaat de lease niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden (verpandingen) vereist, zodat er extra kredietruimte overblijft voor bijvoorbeeld werkkapitaal.

CNC machine leasen bij ProfLease

CNC machines kunnen voor vele productieprocessen ingezet worden. Tegenwoordig kan computertechnologie op zowat elke denkbare machine worden gezet. De CNC vervangt de menselijke interface die nodig is om machineonderdelen te bewegen om het gewenste resultaat te krijgen. De CNC machines van vandaag kunnen beginnen met ruw materiaal, zoals een blok staal, en een zeer complex onderdeel maken met nauwkeurige toleranties en een verbazingwekkende herhaalbaarheid.

Wat is een CNC machine?

CNC machines maken onderdelen voor bijna elke industrie. Ze worden ingezet om materialen en halffabricaten te bewerken die bestaan uit kunststoffen, metalen, aluminium, hout en vele andere harde materialen. Het woord “CNC” staat voor Computer Numerical Control, maar tegenwoordig noemt iedereen het CNC. Maar wat doet een CNC machine nu precies? Kort gezegd is een CNC machine een computergestuurde machine die het mogelijk maakt om repeterende bewerkingen op een efficiënte wijze kunnen herhalen.

CNC freesmachine leasen

Misschien wel een van de meest voorkomende CNC machines is de freesmachine. Handmatige freesmachines gebruiken handwielen en loodschroeven om het snijgereedschap op een onderdeel te positioneren. Een CNC freesmachine is vele malen nauwkeuriger, omdat deze keer op keer naar de exacte coördinaten gepositioneerd kan worden. CNC freesmachines zijn er in een groot aantal maten en types en kunnen op meerdere assen werken.

Welke CNC machines kan ik leasen?

Er zijn tegenwoordig talloze soorten CNC-machines te verkrijgen. CNC machines zijn werktuigmachines die materiaal snijden of verplaatsen zoals voor geprogrammeerd is. Het soort snijden kan variëren van plasmasnijden en lasersnijden, tot frezen en draaien. CNC machines kunnen zelfs artikelen oppakken en verplaatsen aan de lopende band. Hieronder een aantal basis typen CNC-machines vermeld welke vaak in de lease worden ondergebracht.

CNC draaibank:

Dit type CNC draait het werkstuk en beweegt het snijgereedschap naar het werkstuk. Een basis draaibank is 2-assig, maar er kunnen veel meer assen worden toegevoegd om de complexiteit van de snede mogelijk te maken. Het materiaal draait op een spindel en wordt tegen een slijp- of snijgereedschap gedrukt dat de gewenste vorm maakt. Draaibanken worden gebruikt om symmetrische objecten zoals bollen, kegels of cilinders te maken. Veel CNC machines zijn multifunctioneel en combineren alle soorten snijwerk.

CNC plasmasnijmachine:

De CNC plasmasnijder gebruikt een krachtige laser om te snijden. De meeste plasmasnijders snijden geprogrammeerde vormen uit plaat.

3D printer:

Een 3D-printer gebruikt het programma om te vertellen waar kleine stukjes materiaal moeten worden neergelegd om de gewenste vorm te bouwen. 3D onderdelen worden laag voor laag opgebouwd met een laser om de vloeistof of het vermogen te stollen terwijl de lagen groeien.

CNC routers leasen:

CNC-frezen worden meestal gebruikt om grote afmetingen te snijden in hout, metaal, platen en kunststoffen. Standaard routers werken op 3-assige coördinaten, zodat ze in drie dimensies kunnen snijden. U kunt echter ook investeren in 4-, 5- en 6-assige machines voor prototypes en complexe vormen.

CNC Pick & Place machine:

Een CNC “pick & place” machine werkt vergelijkbaar met een CNC router, maar in plaats van materiaal te snijden, heeft de machine vele kleine kopstukken die onderdelen oppakken met behulp van een vacuüm, ze naar de gewenste locatie verplaatsen en daar vervolgens neerleggen. Deze worden onder meer gebruikt om tafels, moederborden en andere elektrische assemblages te maken.

Enkele voordelen van CNC machines leasen bij ProfLease

Vanaf dag één geld verdienen (pay as you earn)

Waarom wachten met investeren in uw nieuwe CNC machine? In plaats van eerst het benodigde bedrag te moeten sparen, kunt u direct van start door uw CNC machine te leasen. Het gaat niet om de initiële investering, maar om wat het op de eerste dag oplevert. Door de kosten te spreiden over maandelijkse leasebetalingen, wordt de financiële drempel aanzienlijk verlaagd en kan er vanaf dag één geld verdiend worden.

Meer ruimte voor meer en betere opties

In tegenstelling tot koop heeft u met lease meer ruimte voor het kiezen van betere CNC machines met meer/betere opties. Omdat extra kosten marginaal doorwerken in de leaseprijs geeft dat extra comfort voor het afsluiten van een lease.

Optimaal behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om over werkkapitaal te beschikken. Waarom zou u uw cash vastzetten in een nieuwe CNC machinedie in waarde afneemt, terwijl u dit ook voor zaken als voorraad, betalen van leveranciers en personeel kunt gebruiken? Met lease behoudt u uw werkkapitaal voor dit soort zaken. Onze facility lease gaat nog verder door alle facturen uit het investeringsproject namens u aan de leverancier(s) te betalen. Hiervoor hoeft u dus niet uw eigen werkkapitaal aan te spreken. Lees hier meer over onze Facility Lease oplossing.

Houd kredietlijnen bij de huisbankier open

Een ander punt is dat een financial lease, omdat deze niet afgesloten wordt met de huisbank, niet ten koste gaat van de kredietcapaciteit bij de huisbankier. Daar blijft dus alle ruimte voor eventuele toekomstige leningen, zoals uitbreiding van het werkkapitaal of hypotheken.

100% financering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er normaalgesproken geen aanvullende zekerheden nodig.

Tussentijds upgraden

ProfLease begrijpt dat investeren in vernieuwing een must is en biedt daarom de mogelijkheid om tussentijds uw CNC machine te upgraden. Als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie zodat uw uw organisatie met gelijkblijvende kosten altijd kan beschikken over ‘state-of-the-art’ CNC machines.

Veel gestelde vragen over een CNC machine leasen

CNC machine leasen

Het aanvragen van een lease is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 10.000 exclusief btw.

Bij het aanschaffen van een nieuwe CNC machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de CNC machine. Gebruikelijke looptijden voor CNC machines zijn 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden.

Ja, bij ProfLease is dat mogelijk. We denken dan ook graag met u mee.

Hoe werkt leasen bij ProfLease?

ProfLease is een groep welke kan terugvallen op ruim 35 jaar ervaring. Wij zijn het boetique kantoor op het gebied van leaseoplossingen voor investeringen in machines. Wij komen bij grotere investeringen dan ook graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe CNC machine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Financiële check

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren.

Ontvang een passend voorstel

Is er een positieve financiële grondhouding? Uiteraard komen wij u dan graag persoonlijk bezoeken om een maatwerk voorstel uit te werken zodat deze naadloos aansluit bij uw wensen en behoeften.

Bestel de machine

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur binnen het leasebudget bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw CNC machine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Anne van driesten

Anne van Driesten, Directeur

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf

van driesten harskamp bouwbedrijf logo
“Voordat ik überhaupt antwoord kreeg van mijn huisbank, was alles met ProfLease al geregeld!”
Eestairs logo
Schuro interdesign

Hoe kunnen we u verder helpen?

Laat u adviseren door onze expert

Ralf is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor CNC machines. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Direct een lease aanvragen

Heeft u een CNC machine op het oog en wilt u deze in de lease onderbrengen? Vraag dan voor investeringen vanaf €10.000 direct uw lease aan.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.