Ma – vrij 08:30 – 17:30

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf kiest voor ProfLease

KLANTVERHAAL

Anne van driesten
van driesten harskamp bouwbedrijf logo
Anne van Driesten
Directeur
Anne van Driesten, aan het woord, al tientallen jaren ondernemer in de bouw. Hij is eigenaar van Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf. Een familiebedrijf dat in 1923 is opgericht door zijn opa Gijs van Driesten. Al sinds de lagere school wist Anne van Driesten het zeker: zijn passie was om het bedrijf van zijn vader over te nemen en daarmee de continuïteit van het familiebedrijf te waarborgen. Het bedrijf focust zich op twee gebieden: de utiliteitsbouw en de woningbouw. Utiliteitsbouw beslaat alle bouwwerken die geen woonbestemming hebben. Denk bijvoorbeeld aan scholen, kerken en kantoren.

In het kort

Bouwen is samenwerken. Daarom zijn wij de verbindende bouwer.

“Bouwen is samenwerken”, geeft Anne van Driesten aan. “We spelen graag een verbindende rol in de bouw, door verschillende disciplines bij elkaar te brengen. Zo werk je met een opdrachtgever, met een constructeur, met een architect, met ondernemers en onze medewerkers. Door van iedereen goed de waarden in te schatten, kan je de beste prijs / kwaliteitverhouding behalen”.

Hoe kan je als bouwbedrijf bestendig zijn voor de toekomst?

“Investeren is noodzakelijk om als bouwbedrijf bestendig te zijn voor de toekomst. Hierbij vind ik het belangrijk om breed te blijven: zorg dat je niet alleen het bedrijf bent die het regelt, maar ook het vakmanschap in huis hebt. Mijn jongens kunnen aan alle facetten van een project deelnemen. Zij vinden dat prachtig”, zegt Anne van Driesten.

“Als je een werkplaats hebt, dan ben je genoodzaakt om up-to-date te blijven. Pas dan kun je concurreren met andere timmerwerkplaatsen. Dit doe ik natuurlijk door te investeren in nieuwe machines, maar ook in mijn medewerkers. Mijn doel is om hun kennisniveau op peil te houden. Op die manier probeer je de beste te zijn in je markt en ben je bestendig voor de toekomst.”

Omdat wij investeren in onze medewerkers en machines, hebben wij een onderneming waar men maar al te graag wil werken.

Het vinden van goede vakmensen is tegenwoordig een hele opgave. Daarom is het belangrijk om je te kunnen onderscheiden van andere ondernemingen. “Door te investeren in een nieuwe machine, ben je niet alleen efficiënter maar hebben medewerkers daadwerkelijk veel meer plezier in hun werk. Dat stralen ze uit! Het laatste wat je wil, is een stoffig imago. Omdat wij investeren in onze medewerkers en in onze machines, hebben wij een onderneming waar men maar al te graag wil werken. Zelfs het vinden van goede vakmensen in deze tijd gaat ons goed af”, vertelt Anne van Driesten.

 Na de leasetermijn is het mogelijk om de machine voor een slottermijn over te nemen. De flexibiliteit en de voorwaarden waren voor mij de reden om voor lease te kiezen.

Waarom heeft u gekozen voor een nieuwe CNC-gestuurde bovenfrees machine en afkortzaag van leverancier Gerretsen?

De afkortzaag is een machine met een roterend zaagblad. Deze machine is speciaal ontworpen voor het afkorten van hout en kunststoffen. “De afkortzaag is een machine die bij ons veel wordt gebruikt. We hebben er ook meerdere van staan. Deze nieuwe afkortzaag via Gerretsen bespaart ons een hoop tijd en zorgt dus voor efficiëntie.”

Met de nieuwe generatie SCM ACCORD 40 FX CNC-bovenfrees geleverd door Gerretsen kan langdurig precisie en juistheid worden gegarandeerd, omdat deze een interpolerende 5 assige freesmotor bevat. Een ander voordeel van deze machine is de ‘Mach 5’ shuttle waardoor gereedschap in slechts 5 seconden gewisseld kan worden. Anne van Driesten geeft aan dat met name de zoektocht naar een goede bovenfrees machine lastig was: “In eerste instantie waren we eigenlijk op zoek naar een bewerkingscentrum. Gaandeweg zijn we op een bovenfrees machine uitgekomen, die het werk van een bewerkingscentrum kan doen, maar daarnaast nog veelzijdiger is.”

SCM ACCORD 40 FX cnc bovenfrees

Wat zijn de voordelen van de SCM ACCORD 40 FX CNC-bovenfrees?

“Met deze machine kan ik gewoon goed uit de voeten, omdat we de specificatie zodanig hebben gekozen dat hij vier werkvelden tegelijk kan bedienen. Zo heeft de machine uitgebreide mogelijkheden voor het frezen van kozijnen, ramen, deuren en trappen. Op die manier kunnen wij een uitstekende productie draaien. In de komende jaren, gaat één van onze medewerkers met pensioen. De nieuwe machine geeft me een perfecte uitgangspositie: zonder een nieuwe medewerker aan te stellen ben ik toch in staat om het productievolume op te schroeven.”

Waarom heeft u de machines niet met eigen geld aangeschaft?

“Als ik zou willen, kan ik een houtbewerkingsmachine met eigen geld aanschaffen. Maar ik vind wanneer je een investering doet voor middellange- of lange termijn, je een middellange- of lange termijn financiering er tegenover moet zetten. Het is gewoon onverstandig om geld te gebruiken van je lopende rekening, want dat moet je als reserve bewaren. Daarom heb ik voor een leaseconstructie gekozen”.

Anderen bekeken ook:

Meer van dit soort artikelen ontvangen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en krijg van Bram de laatste kennisartikelen, klantverhalen en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.